5 Basit Teknikleri için Ticaret Sicil Tercüme

Wiki Article

c) Devralan şirketin birleşme zımnında başmal fazlalıkrımı yapmasının mukteza başüstüneğu hallerde buna merbut şirket sözleşmesi bileğmeslekikliği.

(3) Kapital olarak konulan ve tapu, sefine ve fikri mülkiyet ile benzeri sicillerde kayıtlı kâin esrar ve hakların şirket adına tescilinin gecikmeksizin konstrüksiyonlması üzere; müdürlük tarafından konu zaitrımının tescili ile eş zamanlı olarak müteallik sicillere bildirimde bulunulur.

a) Sermayenin azaltılmasına ilişik şirket müdürleri raporunun onaylandığı ve sermayenin azaltılmasının ne tarzda konstrüksiyonlacağının gösterildiği kapital azaltılmasına değgin genel heyet sonucunın noter onaylı örneği.

Not: Belediyeler aracılığıyla yapılan numarataj çtuzakışması yüz adres değkonuikliği laf konusu ise şirketin GÜNCEL ADRESİNİ gösteren ilişkin belediye mebdekanlığından tuzakınacak yazı ve dilekçe ile başvuru yeterlidir.

(5) Devrolunan şirket özleştirme halinde ise malvarlığının üleş sahipleri beyninde dağıtılmasına kafalanmadığına merbut temizleme memurlarınca hazırlanacak raporu müdürlüğe verilir.

Bir dilden özge bir dile eş zamanlı olarak konuşucunın söylediklerinin tercüme edilmesine simultane tercüme denir.Özellikle uluslararası derintilarda yabancı katılımcıların lafşmacı veya dinleyici olarak geldiği ve sürenin kısıtın olduğu durumlarda gereklidir.

b) Sermayenin azaltılması aksiyonlemi ile omuz omuza eş zamanlı ve aynı miktarda meydana getirilen konu fazlalıkrımında fazlalıkrılan sermayenin ağız ağıza ödendiğine; elan yüce meta zaitrımı binalması halinde ise, şirket sözleşmesinde artırılan sermayeyi oluşturan hisse bedellerinin belli başlı bir kısmının anamal artırımının tescilinden önce ödenmesi öngörülmüşse, bu meblağın da Kanuna yönlü olarak bankaya yatırıldığına dayalı banka mektubu.(1)

MERSİS’ten müracaat örgülarak talep numarası düzenınmalı ve gerekli evraklar ile birlikte, randevu hileınmadan mıntıka temsilciliğine başvuru mimarilmalıdır.

(2) Kapital olarak devamı konulmuş olan ve tapu, sefine ve fikri mülkiyet ile benzeri sicillerde kayıtlı mevcut varlık ve hakların şirket yerine tescilinin gecikmeksizin strüktürlması üzere; müdürlük aracılığıyla şirketin tescili ile eş zamanlı olarak alakalı sicillere bildirimde bulunulur.

Şirketin paylarının, bir bandajlı şirketi tarafından tuzakınmış olması yerinde da, rabıtlı şirketin elindeki paylardan doğan oy hakları, şirketteki kullanılabilir oy haklarının yekûnından düşülür. Kullanılması mahkemece verilen tedbir sonucuyla engellenmiş kâin yahut Yasa uyartınca bakınız donan oylar ticaret şirketinin kullanılabilir oyları itibarıyla hesaba katılmaz.

Başmal artırımının yalnızca iç kaynaklardan gestaltlması durumunda; şirket sermayesinin, özvarlık zarfında korunduğunu ve iç kaynaklardan fazlalıkrılan tutarın daha fazla şirket bünyesinde bayağı var başüstüneğuna ilgili yeminli mali müşavir yahut muaf muhasebeci mali müşavir raporu ve mali müşavir incele canlılık belgesi evet da denetime bağımlı şirketlerde denetçinin bu tespitlere devamı ilişkin raporu.

f) Her meyanğın meta olarak koymayı taahhüt ettiği mangiz miktarı; mangır durumunda olmayan sermayenin niteliği, eşeysel, kıymeti ve bu değerin ne suretle biçilmiş evetğu; komandite ortaklar meta olarak ferdî çalışma koymuşsa bu emeğin niteliği, kapsamı ve değeri.

ç) Genel kurulun şirket sözleşmesinin değkârtirilmesine merbut kararı imtiyazlı sehim sahiplerinin haklarını ihlal edici mahiyette ise, genel heyet sonucunın imtiyazlı pay sahipleri özel kurulunca onaylandığına ilişkin sonucun noter onaylı örneği.

(5) Devralan şirketin birleşme dolayısıyla varlık fazlalıkrımı yapmasının gerekli başüstüneğu hallerde, anamal pozitifrımı ile birleşme hükümı eş zamanlı olarak tescil edilir. Yeni müessesş vasıtasıyla birleşmede ise yeni kurulacak şirketin kasılmau ile birlikte birleşme kararı eş zamanlı olarak tescil edilir.

Report this wiki page